ליאת רוטנר, בת 32 שמאחוריה מעל עשרים ספרי פרוזה מתוכם שבעה מעמדות ספרי זהב ופלטינה, מרצה לכתיבה, מנחת סדנאות ועורכת עיתון — מעולם לא למדה בסדנת כתיבה כאשר כתבה את הספר הראשון בגיל 8, בהיותה ילדה היפראקטיבית מבית דתי בנתניה,. גם אחרי עשרות ספרים שכתבה למגירה "בשביל הכיף", ללא ליווי והדרכה של הורים או אנשי מקצוע, לא חשבה לפרסמם. הכתיבה הייתה דרכה לבטא את צורת הסתכלותה על העולם.
במשך כל שנותיה כתלמידת בית ספר חיברה עשרות ספרים "בשביל הכיף" בלבד, אותם קראו חבריה בשקיקה וניהלו רשימות המתנה שעברו בין הכיתות. החינוך הדתי הפורמלי שקיבלה, שלא הייתה בו מגמת ספרות או יצירתיות כלשהי, היה היחידי שקיבלה.
בגיל חמש עשרה שלחה בסוד את אחד מספריה מהמגירה להוצאת "ידיעות". אלה פנו להוריה המופתעים בבקשה לחתום על חוזה הוצאה לאור. הספרים הפכו לרבי מכר ענקיים בצאתם. בתוך שנים מעטות הייתה ליאת הסופרת הראשונה שהחזיקה בגילה הצעיר ארבעה ספרי זהב ושני ספרי פלטינה. אך עם זאת, נבהלה מההצלחה והתביישה מגילה הצעיר, מהמקום שתפסה בין מבוגרים ומנוסים ממנה, ולקתה באנורקסיה קשה כדי להקטין את עצמה. כל אותן שנים – במקביל להצלחת ספריה שהמשיכו לצאת לאור מדי שנה ולשבור שיאים מכירות – סבלה מתת משקל ואשפוזים, לא השתתפה בקידום המכירות ולא נפגשה עם קהל קוראיה. גם כשזכתה בפרס הצטיינות חסר תקדים עבור הישגיה האקדמאיים, וגם כשנבחרה לערוך את מגזין 'אותיות' החדש ולנהל עשרות כתבים וצלמים, העדיפה להשלים פרנסה כמלצרית, ובלבד שלא לצאת לקהל הרחב כ"סופרת".
ואז בגיל עשרים וחמש, בעקבות אירוע יוצא דופן, החליטה לפתוח לראשונה ערוץ תקשורת דרך מכתבים ומפגשים עם קוראיה. או אז, נפרץ הסכר והיא קיבלה מבול של אהבה וסיפורים מרגשים ותודות מכל הארץ, שחשפו בפניה כי ספריה לא רק היו רבי מכר – אלא לאורך כל השנים עיצבו ושינו את חייהם של אנשים רבים. בני נוער בסיכון במסגרות שיקומיות החלו להחלים ולתקשר מחדש בזכות הספרים; נערות קיבלו אומץ להתלונן על תקיפות; אחרים קיבלו השראה ויצאו ממעגלים של תקופות קשות ודיכאון; מטפלים נעזרו בספרים כדי להגיע ללבם של בני נוער; ומבוגרים רבים ביקשו לספר לה כיצד עיצבו הספרים את אישיותם לחלוטין ואפילו הצילו להם את החיים.
היא הבינה כי היצירתיות שלה הייתה יותר מאשר "כישרון" או "סיבה לגאווה" או "פרנסה". היצירתיות היא מקור כוח וריפוי, לעצמה ולאחרים. היא החלה להעביר סדנאות כתיבה חוויתית אשר עסקו בגילוי היצירתיות החבויה והייחודית לכל אדם, וחוללו מהפכים עצומים בחייהם – בפן הרגשי, החברתי, העסקי, המשפחתי ועוד.
חקירתה בתיאוריות הביבליותרפיה, לצד התמחותה המעשית בטיפול בNLP ודמיון מודרך, גילו לה עולם שבו המפתח לשינוי ולריפוי, לאנרגיות עצומות ולמהפכים בחיים – מתחיל בראש ובראשונה בסיפור שאנו מספרים לעצמנו בראש. הסיפור אותו אנו יכולים לכתוב מחדש. ואש התשוקה ליצירה שנמצאת בתוכנו, ושאם רק נזהה אותה, נוכל למצוא מה אנחנו באמת רוצים ואוהבים לעשות.
כיום, נוסף לסדנאות ולספרים, רוטנר מרצה לתואר שני באוניברסיטת בן גוריון ומנחה סדנאות. דרך בריאת סיפורנו מחדש אנו יכולים להחלים מפצעי העבר ולשבור מחסומים המונעים מאיתנו להתקדם ולהגשים את מי או מה שאנו רוצים להיות.
דרך גילוי היצירתיות וההתגברות על הפחד, נוכל לשבור מחסומים המונעים מאיתנו להחלים מפצעי העבר – ולכתוב מחדש את גיבור סיפור חיינו. את עצמנו.
מופע סוחף, סוער, מצחיק ומרגש, על כוחות ואמונה.
אתם ורק אתם אלה שכותבים את ספר חייכם.
קומו, וצרו!
עיקבו אחרינו ברשתות החברתיות ותגלו עוד המון הרצאות משנות חיים!